Open Universiteit Amsterdam

Open Universiteit logo

Hoe werken teams met (deels) neurodivergente leden effectief samen? Dat is de vraag die wij (Jan van Rijswijk, Dr. Lise van Oortmerssen en Prof. Dr. Petru Curseu) vanuit de wetenschap graag willen beantwoorden. Ons onderzoek aan de Open Universiteit richt zich op neurodiversiteit en cognitieve diversiteit in teams. Internationaal onderzoek heeft uitgewezen dat neurodiversiteit in teams kan leiden tot grote voordelen: meer creativiteit, meer innovatie en betere oplossingen voor complexe problemen. Maar wat is nodig om deze voordelen te bereiken? Hoe kan een team met o.a. neurodivergente teamleden effectief samenwerken? In ons onderzoek zijn we op zoek naar deze antwoorden.

Wie wil helpen bij dit onderzoek?

Voor de dataverzameling zijn we op zoek naar zoveel mogelijk teams waarvan de meeste medewerkers en eventueel hun leidinggevende een korte vragenlijst willen invullen. Het invullen van deze digitale vragenlijst kost 20 tot 30 minuten per persoon en is volledig anoniem. De enquête is in het Nederlands en Engels beschikbaar. Bij een groter aantal teams binnen een organisatie kunnen we ook in overleg een anonieme organisatiespecifieke analyse verzorgen.

Wil je met jouw team of organisatie ons helpen bij het verzamelen van de data? Stuur dan een e-mail naar jan.vanrijswijk@ou.nl. Samen stemmen we af hoe de enquête verspreid wordt onder teamleden. Heb je vragen, wil je eerst meer informatie of wens je een kennismaking? Schroom niet om een e-mail te sturen, wij beantwoorden vragen graag.

Met jullie hulp kunnen we de wetenschappelijke kennis omtrent neurodiversiteit in teams vergroten!

30 basistips voor het creëren van een neuro-inclusieve werkvloer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
download het e-book