Bartele Hoekstra is expert op het gebied van werkomgevingen en werkplekken. Met jarenlange ervaring in bedrijfsvoering en de relatie tussen mens, werk en werkomgeving helpt hij organisaties bij vraagstukken rondom huisvesting en moderne manieren van werken zoals het hybride werken. Zijn expertise is gebaseerd op zowel wetenschappelijk als praktijkgericht onderzoek.
Naast onderzoeker is hij werkzaam geweest als strategisch beleidsadviseur huisvesting bij de politie.
Op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau kan hij uit de voeten. Zelf is hij ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. Zijn achtergrond combineert bedrijfskunde (universiteit) en bouwkunde (hbo), waardoor hij zowel de organisatorische als fysieke kant van werkomgevingen goed begrijp.
Bartele: ‘Een werkomgeving moet mensen ondersteunen. Daarom staat de werknemer centraal. We onderzoeken samen jouw voorkeuren en behoeften en brengen deze in kaart. Deze vormen de basis voor een werkplek die écht bij jou past – zowel fysiek als sociaal. Zo creëren we een inclusieve en ondersteunende werkomgeving.
Bartele biedt individuele trajecten aan om jouw werkstijl in kaart te brengen. Jullie kijken naar werkritme, taken, samenwerking, aansturing, leren en de fysieke werkplek. Vanuit hier kun jij je persoonlijke effectiviteit vergroten.
Daarnaast geeft hij werkplekadvies om de fysieke werkomgeving te optimaliseren. Met een werkplekscan brengen we verbeterpunten in beeld en werken we toe naar een inclusieve en ondersteunende werkplek. Met werkplekconsult kan hij in gaan op specifieke vraagstukken.
De werkstijlanalyse richt zich op neurodivergente professionals. Werkplekadvies richt zich op werkgevers die neurodivergente medewerkers een ondersteunende werkplek willen bieden of die een inclusieve werkomgeving willen ontwikkelen.