Christel Vogels

Counselor en trainer gespecialiseerd in meervoudige neurodivergentie

Christel is counselor en trainer gespecialiseerd in meervoudige neurodivergentie. Wanneer iemand meerdere kenmerken van autisme, ADHD en/of hoogbegaafdheid heeft die in elkaar overlopen, zullen die kenmerken elkaar versterken, verminderen en aanvullen. Dat samenspel is bij iedere cliënt anders, waardoor de geijkte hulpmiddelen toch niet altijd het gewenste effect hebben.

Haar uitgangspunt is: “Ieder mens is als een schip op zee, en onze hersenen zijn haar bemanning met ieder z’n eigen taken en verantwoordelijkheden. Hoe beter een bemanning samenwerkt, hoe veiliger, fijner en stabieler het schip vaart.”

In persoonlijke counseling helpt ze cliënten om hun eigen web van talenten en kwetsbaarheden in kaart te brengen, zodat snel duidelijk wordt welke praktische oplossingen voor deze specifieke persoon wel werken. Daarbij valt te denken aan het optimaliseren van werkomstandigheden, maar ook communicatievaardigheden, op de werkvloer of in het algemeen. Een belangrijk onderdeel van haar werkwijze is psycho-educatie, omdat zij het verbreden van begrip voor elkaar als basis ziet voor het verbeteren van mentale veerkracht van mensen, op het werk en daarbuiten.

Christel is zelf meervoudig neurodivergent en heeft uitgebreide ervaring, professioneel en persoonlijk, met de specifieke uitdagingen die hiermee gepaard gaan.  Ze is universitair opgeleid in zowel bedrijfskunde als Nederlands Recht en heeft 15 jaar in het internationale bedrijfsleven gewerkt. Sinds 2019 heeft zij een zelfstandige praktijk in Eindhoven, waar zij live en online cliënten uit heel Nederland en (ver) daarbuiten begeleid.

Offerte opvragen? Vul het contactformulier in en wij nemen zeer spoedig contact op.

30 basistips voor het creëren van een neuro-inclusieve werkvloer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en
download het e-book